mandag 17. oktober 2011

Hvilken versjon av Windows 7 skal man velge?

Dette første innlegget her på bloggen starter med begynnelsen, hvilken versjon av Windows 7 skal man velge?
Det er ikke mindre enn 6 forskjellige versjoner av Windows 7, og i denne "jungelen" bør man tenke seg litt om hvilke behov man har, og kommer til å få.

De forskjellige versjonene er:
Windows 7 Starter 
Denne mangler flere vesentlige ting man bortimot garantert vil få bruk for, så styr unna.
   
Windows 7 Home Basic 
I likhet medWindows 7 Starter mangler denne flere vesentlige ting man bortimot garantert vil få bruk for, så styr unna denne og.

Windows 7 Home Premium 
Kommer i 2 versjoner, en 32-bits som har støtte for 4 GB (Gigabyte) RAM (Random Access Memory, altså minne, man kan som en hovedregel si at dess mer RAM, dess raskere vil maskinen kunne jobbe, men, prossessorkraft spiller også en rolle her), og en 64-bits som har støtte for inntil 16 GB RAM. Her vil jeg klart anbefale 64-bits versjonen, ikke minst pga. at digitalkamera leverer stadig større filer, og man vil med mer RAM få en triveligere hverdag hvis man skal "leke" med bildene sine.

Windows 7 Professional 
Fåes også i både 32-bit og 64-bit. Har bla. støtte for Remote Desktop Host

Windows 7 Ultimate 
Får man  også i både 32-bit og 64-bit. Har også støtte for Remote Desktop Host, Applocker, DirectAccess og en del flere funksjoner (dette er ting jeg vil komme tilbake til betydningen av i senere innlegg)

Windows 7 Enterprise 
Har alt som Windows 7 Ultimate har, men leveres kun med såkalt Volumelisens (for mange pc'er), og er dermed kun aktuelt for større bedrifter.


Så da er spørsmålet igjen, hvilken versjon skal man velge? Som oftest er det jo slik at pc-produsenten har foretatt et valg for oss, og prisen på maskinen vil jo være en avgjørende faktor for de fleste. Jeg vil likevel som nevnt over her anbefale å gå for en maskin som har en av 64-bits versjonene installert, slik at man unngår problemer med at maskinen "henger" etterhvert som man fyller opp med filer og programmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar